Ügyészségi vizsgálatot kezdeményez az MSZP a vasútfelújítások ügyében

Lukács Zoltán szocialista országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: feljelentésüket arra a hétvégén napvilágra jutott videofelvételre alapozzák, amelyen a fejlesztési tárca háttérintézményeként működő Közlekedéstudományi Intézet egyik munkatársa szakszervezeti vezetőknek azt állítja, a MÁV nem azokat a vonalakat újítja fel, ahol ez szükséges lenne, ehelyett ott indultak munkálatok, ahol arra nincs szükség.

Az MSZP-s politikus szerint ez felveti a hűtlen kezelés gyanúját, és ügyészségi vizsgálatnak kell kiderítenie, hogy ha nem szakmai, akkor milyen alapon döntenek a vasútfelújításokról.

Példaként hozta, hogy a Szajol és Püspökladány közötti vasútvonal felújítása több mint százmilliárd forintos megrendelést hozott a Közgépnek, a kormány pedig az utolsó pillanatban még 24 milliárddal megemelte a projekt költségeit. Hozzátette, nem ez az egyetlen vasútvonal, amelyet "Fidesz-közeli oligarchák" újítanak fel, és amelynél így megkérdőjelezhető, hogy politikai vagy szakmai döntés eredménye.

Véleménye szerint az elhangzottak - feltéve, hogy felújítandó vasútvonalakon annak ellenére maradt el a rekonstrukció, hogy lehetőség lett volna rá - a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúját is megalapozzák.

Lukács Zoltán szerint a felvétel - amelyet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete készített és hozott nyilvánosságra, és amelyről az index.hu írt először szombaton - leleplezte a kormányt: a fejlesztési minisztériumot képviselő szakértő szavai alapján világos, hogy a kabinet a Nemzetközi Valutaalapra (IMF) akarja fogni a politikája miatt szükségessé váló vonalbezárásokat. Szerinte lelepleződés az is, hogy a közelmúltbeli járatritkítás, több mint négyszáz vonat leállítása nem hozza a várt megtakarítást.

Az MSZP változatlanul a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vezetőinek leváltását követeli és vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a MÁV-nál folyó gyanús, a hűtlen kezelésre utaló ügyek kivizsgálására - rögzítette.