Új gazdaságpolitikai programot!

Mesterházy Attila sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az MSZP új gazdaságpolitikai programot dolgoz ki szeptember végére, és ennek középpontjában a növekedés beindítása és új álláshelyek létrehozása áll majd.     

Hozzátette, ehhez elsősorban beruházásokra, ahhoz pedig jogbiztonságra, valamint kiszámítható és együttműködő kormányzati politikára lenne szükség.     Az ellenzéki politikus szólt arról is: miközben Orbán Viktor azt állítja, hogy egész Európa a magyar kormány sikereit, receptjét másolja, addig a valóságban a világ inkább elrettentő példaként tekint az itthon "orbáni csodaként" ismertetett gazdaságpolitikára.

Mesterházy Attila állításának alátámasztásaként a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait idézte, amelyek szerinte egyértelműen mélyülő magyarországi recesszióról számolnak be. Ezt támasztja alá az immáron 5,8 százalékos infláció, a reálbérek 3,8 százalékos csökkenése, a versenyszféra foglalkoztatotti körének szűkülése, a munkanélküliek számának 22 ezres emelkedése, az egyre több, főként fiatal kivándorló és a működő tőke beáramlásának apadása - mondta az MSZP vezetője, aki megjegyezte: mindez "tragikus végkifejlet" felé viszi az országot.