Belföld | választás 2014 stratégia
2013. április 27. 17:13

Új stratégiát fogadott el az MSZP választmánya

Erről Mesterházy Attila számolt be újságíróknak a tanácskozás után.

Elmondta, kiemelt témákat határoztak meg, így az MSZP a következő egy évben döntően az emberek megélhetési problémáira, szociális nehézségeire, a munkanélküliségre igyekszik válaszokat adni, de ezután sem hagyják szó nélkül a rasszista, antiszemita megnyilvánulásokat.

Szólt arról, hogy a választmány - összhangban azzal, hogy délelőtt Bajnai Gordonnal, az Együtt-PM szövetség vezetőjével közös egyénijelölt-állításról állapodtak meg - felhatalmazást adott az MSZP megyei elnökeinek, hogy kezdjenek tárgyalásokat a "demokratikus ellenzéki" pártok helyi szervezeteivel. A mandátum a közös akciók szervezésén túl kiterjed a közös jelöltek kiválasztására a parlamenti, illetve az önkormányzati választásokon.

Az MTI kérdésére Mesterházy Attila azt mondta, az MSZP továbbra is úgy gondolja, hogy a demokratikus ellenzéknek közös listát kell állítania a jövő évi parlamenti választáson, ám erről Bajnai Gordonnal még nem váltottak szót.

A stratégia célja az is - folytatta -, hogy a bizonytalan szavazók előtt is világossá tegyék, az ország állapotáért Orbán Viktor miniszterelnök felelős.

Szó volt még a választási felkészülésről, meghatározták a választókerületekben elvégzendő feladatokat: helyi problématérkép összeállítása, aktivisták toborzása, adatbázisgyűjtés, utcafelelősök kinevezése és egy mozgósítási terv összeállítása. Mindezt azzal indokolta a pártelnök, hogy a választás az egyéni körzetekben fog eldőlni.

A teljes sajtótájékoztató itt megtekinthető >>>