mszp.hu | Belföld | Felcsút sportcsarnok tao tao 2 | Sport
2016. július 14. 11:53

Újabb milliárdok tűnnek el Felcsúton

„Minden szentnek maga felé hajlik a keze, hát még a pitiáner csalóké” – ezzel magyarázta Bárány Balázs, hogy mostanra a felcsúti sport közel húszmilliárd forinthoz juthatott hozzá.

6 milliárd forintért épül sportcsarnok Felcsútra, ráadásul értesülések szerint ebből mintegy 4 milliárd forint TAO által finanszírozott, márpedig a TAO közpénz, és úgy is kell vele bánni – jelentette ki Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja csütörtöki Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus magyarázatot vár arra, hogy mit tud egy 1600 lakosú fejér megyei település, hogyan éri el, hogy az elmúlt hat évben közel húszmilliárd forintot kapott a falu sportja a közösből.

Szerinte a válasz nyilvánvaló: „minden szentnek maga felé hajlik a keze, hát még a pitiáner csalóké” - fogalmazott.

Bárány Balázs szerint az is kérdés, hogy a magyar sportfinanszírozásban hol van ma a sportállamtitkárság helye, hiszen az látszik, hogy a prioritások meghatározásában, a támogatások elosztásában a miniszterelnök és az ő közvetlen köre jeleskedik.

Az MSZP elnökségi tagja továbbá arra is szeretne választ kapni, hogy egyáltalán ezeken a megbeszéléseken ott ül-e Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, kikérik-e az ő véleményét, vagy arról van szó, hogy ő is az oknyomozó újságírók riportjaiból értesül.

A TAO 2 indulásával kapcsolatban Bárány Balázs megjegyezte, eddig sajnos senki sem cáfolta, hogy ezekből a forrásokból majd finanszírozhatóvá válnak az üresen kongó stadionok, és ha továbbra sem cáfolja senki, akkor lassan el kell hinni, hogy ez maga a TAO 2 célja.

Követelte, hogy a TAO 2 megalkotásánál vonják be a szakmai és civil szervezetek, illetve az ellenzéket is, mert az nem fordulhat elő még egyszer, hogy 200 milliárdot eltapsolnak, méghozzá úgy, hogy nem látni milyen mechanizmusok alapján hol is mire költik el átláthatatlan módon ezeket a pénzeket a magyar sportra gyakorolt bármilyen pozitív hatást nélkülözve.

Bárány Balázs azt mondta, előfordulhat, hogy ő téved, és valójában nem stadionok, hanem űrhajóösszeszerelő-üzemek épülnek, mert találtak Orbánék egy lakható bolygót, és az a tervük, ha végeztek a rombolással, elzavarták őket, akkor beszállnak az űrhajókba, és elhagyják a bolygót. Hozzátette: ebben az esetben elnézést kér, hiszen így a „hülyeségekre eltapsolt tízmilliárdok már nem is annyira számítanak pazarlásnak, sokkal inkább hatnak egy garantáltan megtérülő befektetésnek Magyarország jövőjébe.