Újabb tízezer embert hagyott cserben a kormány

A múlt hét végén a Quaestor-károsultaknak kiküldött egyenleg-értesítő levelekből kiderült, hogy több mint tízezer embert lehetetlenített el anyagilag a kormány.

Ezt Szakács László jelentette ki a Quaestor-ügy károsultjainak újabb demonstrációját megelőző sajtótájékoztatóján. Pártunk országgyűlési képviselője jelezte, hogy több mint tízezer károsult kapott „nullás értesítést”, rájuk nulla forintot szán az állam által létrehozott kártalanítási alap.

A károsultak joggal várják el, hogy a büntetőeljárás a jog teljes szigorával és érvényesítésével valamint a nyilvánosság bevonásával folyjon le, és végül érvényesíteni tudják jogos követelésüket – hangsúlyozta a politikus, aki rámutatott, hogy az ügyészség és a bíróság meglehetősen szerencsétlen módon a sajtó hasábjain vitatkozik arról, hogy a bizonyítási eljáráshoz elégséges-e az ügyészség által készített vádirat.

Mivel ebben az eljárásban kéne kiderülnie, hogy hol a Quaestor-vagyon, Szakács László sürgette az ügyészséget, hogy kövesse nyomon az eltűnt százmilliárdokat, és miután megtalálták, kártalanítsák belőle azokat, akiket az a pénz valójában megillet.

A kormányt pedig arra szólította fel a képviselő, hogy az általa létrehozott kártérítési alapból legyen valós kártalanítás, ne nullás értesítőket küldjenek, és ne mondassák le a károsultakat arról a jogukról, hogy pereljék a Quaestort.