Belföld | közterület-foglalás Budapest
2012. január 24. 11:27

Utolsó kísérlet

Az képviselő elmondta: a fővárosi önkormányzat ebben az évben 9 alkalomra lefoglalta a budapesti kiemelt közterületeket. Ez a döntés csakis a kormánypártok érdekeit szolgálja - értékelte a politikus.

"Ez a hatalom fél, ez a hatalom megijedt az utcai hangulattól (...), amely jellemezte a nem kormánypárti tüntetéseket" - tette hozzá.

A fővárosi közgyűlés szerdai ülése előtt ezért - mint mondta - "utolsó kísérletet" tesz az MSZP, hogy kompromisszum szülessen a kérdésben. A szocialista frakció levelet küld Tarlós István főpolgármesternek, amelyben a budapesti működési szabályzat egyik pontja alapján azt kérik, hogy függessze fel a városarculati bizottság határozatát.

Ha ezt Tarlós megteszi, akkor azt is kérik tőle, hogy a következő testületi ülésen terjessze elő elképzeléseit a márciusi ünnepségsorozattal kapcsolatban.

A mennyiben ezt a főpolgármester nem teszi meg, akkor az MSZP-frakció a szerdai képviselő-testületi ülésen kezdeményezi majd a döntés visszavonását - mondta.

Kérdésére válaszolva Molnár Gyula azt mondta, más jogi eszköz nem áll rendelkezésükre, hogy elérjék: márciusban a "Nagykörúton belül" is ünnepelhessenek.