Belföld | Zsigó Róbert kérdések
2014. február 26. 15:32

Válaszok Zsigó Róbert egy órával később feltett kérdéseire…

Zsigó Róbert kérdéseket tett fel Mesterházy Attilának. Budai Bernadett szóvivő már egy órával korábban meg is válaszolta ezeket.

Azért tudunk előre válaszolni Zsigó Róbertnek, mert a Fidesz eddigi kommunikációjából biztosan tudjuk, hogy nem az összefogás programjáról kíván kérdéseket feltenni, és nem is arra kíváncsi, hogy Mesterházy Attila vajon vállalna-e egy miniszterelnöki vitát Orbán Viktorral – hisz tudjuk: a Fidesz elnöke szinte menekül minden szituációból, amely vitára adhat alkalmat.

Zsigó Róbert saját párttársainak is feltehetne kérdéseket. Például arról, hogy mi lett azzal a 3000 milliárd forintnyi magán-nyugdíjpénztári vagyonnal, amit a Fidesz ellopott az emberektől anélkül, hogy erről a programjukban előzetesen tájékoztattak volna. Azóta sem tudni, hogy mi lett ezzel a pénzzel. Az államadósság nem csökkent, az emberek életszínvonala pedig brutálisan romlott.

Szólhatnának a kérdések arról is, hogy Orbán Viktor az emberek tudta nélkül, titokban akkora hitelt vett fel Oroszországtól, hogy azt még az unokáink is fizetni fogják. Zsigó Róbert nem kíváncsi, ezzel hogyan számol el a Fidesz?

És hogyan néz az emberek szemébe Zsigó Róbert, hogy tudja: Garancsi István fideszes offshore cége az emberek elől lenyúlta az olcsón behozott gáz százmilliárdos hasznát? Miért nem adták oda ezt az olcsó gázt az embereknek? Miért Orbán Viktor haverjainak a zsebét tömték tele?

Ami pedig az áfát illeti: Zsigó Róbertnek és a Fidesznek először azt kellene megmagyaráznia a magyar embereknek, miért emelte az Orbán-kormány Európában is rekordszintre, 27 százalékra az áfát. Az Orbán-kormány ezzel az egy lépéssel csaknem egymilliárd forintot vett ki a magyar emberek zsebéből.

A konkrét számadatokat illetően Mesterházy Attila válasza az, hogy 2010 előtt 25 százalék volt az áfa, most a Fidesz-KDNP kormányzása idején 27 százalék. Hogy az emberek melyikkel jártak jobban, annak eldöntését Mesterházy Attila a választókra bízza.