Választási felkészülés, újjászerveződő kommunikáció

A frakcióülésről Mesterházy Attila újságíróknak elmondta: megvitatták azt a politikai és kommunikációs stratégiát, amelyet az MSZP a választásokig követ majd. A pártelnök-frakcióvezető az ülésen ismertette a szocialisták kommunikációs stábjában bekövetkezett változásokat, így bemutatkozott a frakciónak az új sajtófőnök, Ferencz Gábor.

Kérdésére válaszolva Mesterházy Attila elmondta, új kommunikációs igazgató kinevezéséről nem döntöttek. Ezt azzal indokolta, hogy a kommunikációs igazgató feladatainak illeszkedniük kell a kampánystruktúrába, amely még nem végleges.

Újonnan létrejövő tanácsadói testületéről a pártelnök azt mondta, a kampányt ismerő, korábban vezető tisztséget betöltő, illetve kiemelkedő szakpolitikai tudással rendelkező politikusokat kért fel tanácsadónak, akik közül senki sem indul a 2014-es választáson, így nagyobb rálátásuk lehet a rendkívüli ügyekre.

Fontosnak tartotta azt is, hogy belső, konzultatív testületről van szó, amely "az elnöknek ad tanácsot, nem a médiának".

A bajai vidóüggyel kapcsolatban Mesterházy Attila azt mondta: a pártot felkészületlenül érte a videohamisítási ügy, de tanult belőle.