Válsághelyzet az oktatásban és az egészségügyben

Balog Zoltánnak mennie kell – ismételte meg néhány nappal ezelőtti követelését Tóbiás József. Pártunk elnök-frakcióvezetője hozzátette, hogy valamennyi, a miniszter tárcájához tartozó ágazat súlyos válságban van. Tóbiás József a politikus távozása mellett azt is követelte, hogy a miniszterelnök és a kormány foglalkozzon az oktatásban és az egészségügyben kialakult társadalmi válsághelyzettel.

A szerdára tervezett tüntetésekkel kapcsolatban a politikus úgy vélekedett, hogy azokon a valódi Magyarország mutatja meg magát. Azok, akik az elmúlt években elviselték a szakmai megaláztatást, az értelmetlen és dilettáns irányítást. Egyértelmű az üzenet: nem korrekcióra, hanem társadalmi váltásra van szükség.

A pártelnök bírálta Balog Zoltánt amiatt is, hogy az elmúlt napokban a miniszter és minisztériuma csupán önmagával akart egyeztetni a kialakult helyzetről. Elítélem ezt a cinikus magatartást, és azt is, hogy a kormány le akarja szalámizni azokat a civileket, tanárokat, szülőket, akik fel merték emelni a szavukat a gyermekeink érdekében – fogalmazott Tóbiás József.

A pártelnök arra biztatott mindenkit, hogy magánemberként, szülőként, diákként vagy éppen pedagógusként vegyen részt a holnapi demonstráción.

Az országnak társadalmi változásra van szüksége, és ez már nemcsak politikai kérdés: közös, valódi párbeszéd kell – jelentette ki Tóbiás József, aki sürgette a kormányt, hogy azonnali hatállyal függessze fel a KLIK-ben azt az eljárást, amellyel zaklatják azokat a tanárokat, akik ki merték mondani, hogy rendszerszintű változásokra van szükség gyermekeink érdekében.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok