Vasárnapi bérpótlék - Megvan a megállapodás, a kormány egyedül maradt

Törvénymódosító javaslatban kezdeményezzük, hogy a kereskedelemben dolgozók vasárnapi bérpótlékát emeljék 50 százalékról 100 százalékra.
Lukács Zoltán, országgyűlési képviselőnk kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány mindeddig azzal hárította a vasárnapi bérpótlék emelését, hogy arról először a munkaadóknak és a munkavállalóknak kell megegyeznie. 
 
Ez a megállapodás pedig a közelmúltban meg is született, a kabinet azonban továbbra sem akar tudomást venni erről a kérdésről - hangsúlyozta, majd hozzátette, a munkaadók és munkavállalók megállapodása 90 százalékban megegyezik az MSZP korábbi és jelenlegi javaslataival.
 
A két oldal érdekképviselői ugyanis a 100 százalékos vasárnapi bérpótlék mellett megegyeztek abban is, hogy egy dolgozó évente csak 12 vasárnap kötelezhető munkavégzésre, a gyermeküket egyedül nevelők pedig egyetlen egyszer sem - fejtette ki Lukács Zoltán, aki felszólította a kormányt, hogy fejezze be a munkavállalók és munkaadók "összeugrasztását", és fogadja el a fenti javaslatokat.

Kapcsolódó párttagok