mszp.hu | Belföld | FTC NVI Pálffy Ilona Péterfalvi Attila
2016. március 31. 15:39

Vasárnapi zárva tartás - ki volt a „kopasz urak" megbízója?

Ha van szikrányi bátorság a Fekete Kedden a népszavazási kezdeményezés benyújtását megakadályozó „kopasz urakban”, akkor kiállnak a nyilvánosság elé és elmondják, ki volt a megbízójuk.

Ezt pártunk politikusa, Nyakó István jelentette ki a Ferencváros stadionja előtt tartott sajtótájékoztatón. Felhívta a figyelmet arra, hogy Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke válaszolt a levelére, s a válaszlevélben az állt, hogy csak Nyakó Istvánnak és a Fidesz kérdését hozó Erdősi Lászlónénak volt joga aznap a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előterében tartózkodni. A politikus szerint a levélből kiderül, hogy a kopaszok csak azért voltak ott, hogy őt akadályozzák.

Mint mondta, a Fekete Kedd politikai szálai a Ferencváros csapatához vezetnek: a Kubatov Gábor gárdájához, a Fradi Securityhez. Ugyanakkor megjegyezte, nagyon sajnálja, hogy egy ekkora múltú egyesület nevét ilyen körülmények között emlegetik, és biztosította a klub szurkolóit: biztos benne, hogy nem szeretnék, hogy a politikai alvilágnak köze legyen a Ferencvároshoz.

Elmondta, hogy szerinte több közhivatal is politikai utasítást hajthatott végre, amivel kapcsolatban vizsgálni kell a személyes felelősség kérdését is, ami várhatóan Patyi András NVB- és Pálffy Ilona NVI-elnök hivatalvesztéséhez vezet. Nyakó István felvetette a kérdést, hogy miért tartottak vissza a hivatalok olyan bizonyítékokat, amelyek azt bizonyítják, hogy Erdősiné összejátszott az NVI-nél megjelent kopasz férfiakkal.