mszp.hu | Belföld | fekete kedd NVI
2016. április 04. 16:16

Vasárnapi zárva tartás – fordulat az NVI ügyében

Múlt héten járt Nyakó István a Kúrián, ahol kiderült, hogy a vasárnapi boltzárról szóló felülvizsgálati kérelmek ügyében április 6-án, szerdán várható döntés. Ezzel a Kúria szakított azzal a gyakorlattal, hogy előre meghirdette a döntés időpontját, és mostantól csak az ügyfeleket értesítik.
Nyakó István hétfőn újságírók előtt elmondta: április 6-án a demokrácia szempontjából meghatározó jelentőségű határozat születik. Szerinte a kúria három döntést hozhat: vagy Erdősiné és társai kérdését hitelesíti, vagy pedig az övét, de az is előfordulhat, hogy mindkét kérdést elvetik, és akkor megismétlődhet mindaz, ami február 23-án történt.
 
Láttuk az Adatvédelmi Hatóság ügyintézését, láttuk a Nemzeti Választási Iroda semmittevését is, amikor bűncselekmény történt az épületében, és láttuk a Nemzeti Választási Bizottság bizonyíték-eltusolási kísérletét, mi mégis hiszünk abban, hogy bár a Fidesz a politikai alvilágba rángatta le az országot, a Kúria és a magyar bíróságok ettől még függetlenek – fogalmazott Nyakó István.
 
A demokrácia barátai a Magyar Szocialista Párttal együtt 24 órás ügyeletet tartanak az NVI előtt, így készülve arra az esetre, újra blokkolni kell, ezúttal Lukács Zoltán beadványával.
Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, a Kúria nem csupán két beadvány ügyében dönt, hanem eldöntik, hogy Magyarországon bízhatnak-e az emberek abban, hogy jogállamban élnek.
 
Bárhogy dönt a Kúria, az MSZP továbbra is felelősöket akar látni és vizsgálatot követel a február 23-án történtekkel kapcsolatban – tette hozzá.

Kapcsolódó párttagok