Vasárnapi zárva tartás – Újra benyújtjuk népszavazási kérdésünket

Az MSZP kedden újra megpróbálja benyújtani a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdését – jelentette be Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes hétfői sajtótájékoztatóján.

A politikus kifejtette: új fejezetéhez érkezik a vasárnapi zárva tartás eltörléséért folytatott küzdelem, hiszen holnap dönt a Kúria arról, hogy átengedi-e azt a kérdést, ami értelmetlen és csak az időhúzás célját szolgálja.

Mivel ez a kérdés hibás és nem felel meg a törvényi előírásoknak, ezért abban bízunk, hogy holnap a Kúria megsemmisíti, ekkor pedig újra megnyílik a lehetőség, hogy adott témában népszavazási kérdéssel forduljunk a Nemzeti Választási Irodához - fogalmazott.

Lukács Zoltán aláhúzta: ezt egészen addig fogjuk csinálni, amíg el nem érjük, hogy valamilyen módon az emberek véleményt mondhassanak a vasárnapi zárva tartásról, aminek 68-70 százalékos az elutasítottsága.

Tudjuk, újra meg fogják próbálni ellehetetleníteni a népszavazást, újfajta jogszabály-értelmezés meghozására készülnek; láttuk már mire képes a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság – fogalmazott Lukács Zoltán.

Holnap ott leszünk a Nemzeti Választási Irodában reggeltől, megvárjuk a Kúria döntését, és újra megpróbáljuk beadni a kérdésünket, ám tanulva az elmúlt időszakból, kamerákkal és megfigyelőkkel megyünk – tette hozzá az MSZP alelnöke.