Gazdaság | közlemény IMF megszorítás
2012. október 09. 16:27

Véget vetünk a rögeszmés gazdaságpolitikának!

Orbán Viktor betegesen ragaszkodik ahhoz a végletekig káros gazdaságpolitikához, amelynek eredményei nincsenek, csak súlyos következményei. Most éppen egy 400 milliárdos megszorítást nyomnak le a torkunkon, de ma már szinte nincs olyan család, amelyben ne lenne legalább egy munkanélküli, ne csökkentették volna valakinek a járandóságát.

Mindennaposak az elbocsátások, nincs hét, hogy valamilyen megszorítást ne jelentének be. Miközben az orvosok, pedagógusok, diákok, bírák stb. hitegetése zavartalanul folyik, 10 milliárdok mennek el a kormány luxusbevásárlásaira, 100 milliókat költenek szabadságharcos hazugságpropagandára, 10 milliós prémiumokat utalnak át az állami cégek vezetőinek.

Orbán Viktor ma arról beszélt, hogy 2013 jobb évnek ígérkezik, mint az idei volt. Az ő gazdaságpolitikája azonban láthatóan nem javít sem a gazdaságon, sem az emberek életkörülményein. Sőt: szétzilálja a gazdaságot és egyre mélyebbre rántja a családokat, hiszen jövőre se lesz gazdasági növekedés, vagyis újabb megszorítások várhatók.

Az MSZP elkötelezett abban, hogy visszaállítsa a többkulcsos, igazságos személyi jövedelemadózást, továbbá csökkentse a vállalkozások járulékait, serkentve az új beruházások és munkahelyek létrejöttét.

Helyreállítjuk a jogbiztonságot, ezzel kiszámíthatóságot teremtünk a gazdaságban is, mert ez a bizalom helyreállításának alapfeltétele. Csak a bizalom visszaszerzésétől remélhetünk új munkahelyeket.

Burány Sándor,
országgyűlési képviselő