Végre a magyar családok támogatásának kell az elsőnek lennie

Az MSZP szerint a fideszes haverok helyett végre a magyar családok támogatásának kell az elsőnek lennie.
 
Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő, csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón egy felmérésre hivatkozva azt mondta, ha április 8-án nincs változás Magyarországon, akkor további egymillió ember mondja, hogy elhagyja az országot. 
    
Felidézte, hogy Novák Katalin családügyi államtitkár a napokban azt mondta egy fórumon, a fiataloknak nincs Nyugaton jobb ajánlat, mint amit a magyar kormány ajánlani tud és megeszi a kalapját, ha bárki jobbat tud mondani a magyar családpolitikai rendszernél. A szocialista politikus vitatta ezt a kijelentést és a kormány elmúlt nyolc évét úgy jellemezte: a rendszerváltás óta soha nem született még ilyen kevés gyermek, mint ebben az időszakban. Minden hatodik magyar gyermek külföldön születik, soha ennyi fiatal nem hagyta el az országot - sorolta.
    
Hozzátette: ma Magyarországon a legnagyobb szegénységi kockázatot a gyermekvállalás jelenti. Közölte, minden második gyermek szegénységben nő fel és soha nem nőtt még ilyen mértékben a dolgozói szegénység, mint a Fidesz nyolc éve alatt.
    
Bangóné Borbély Ildikó úgy értékelt: két világ van Magyarországon, a Fidesz-világ, ahol minden szép és jó, és van a valódi Magyarország.
    
A fideszesek az országon gyarapodnak, valódi rezsicsökkentés helyett zsebre teszik az olcsó gáz hasznát, az uniós fejlesztési pénzeket pedig maguk és családjai között osztják szét - mondta.
    
Közölte, az MSZP-Párbeszéd szövetség a jó minőségű egészségügyi szolgáltatásokra, az oktatásra fog költeni stadionok helyett április 8-a után.
    
A képviselő, aki kalapban érkezett a sajtótájékoztatóra, azt mondta, a kalapot elküldi Novák Katalinnak, aki kezdheti megenni azt.