Belföld | Veress Áron pénzhamisítás
2015. február 11. 19:01

Veress esete bizonyítja, hogy a Fidesz bűnszövetkezet

Veress Áron lebukása azt bizonyítja, hogy a Fidesz az aljától a tetejéig egy bűnszervezet – mondta csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján Beke Károly, pártunk elnökségi tagja.

A politikus közölte, hogy az MSZP ezért arra számít, hogy a bilincsben elvezetett Veresst hamarosan követhetik más fideszes politikusok is, így Lázár János és Rogán Antal ügyei is kivizsgálásra kerülnek.

Követeljük, hogy a Fidesz adjon választ az alábbi kérdésekre, és különösen kíváncsiak vagyunk Rogán Antal válaszára, aki tegnap éppen azon a helyen tartott sajtótájékoztatót, ahol a „fiatalúr” ezt a hamis pénzt átvette – mondta Beke, majd feltette kérdéseit:

Mit szól Rogán Antal ahhoz, hogy a letartóztatott politikus állítólag moldáv – az ő szóhasználatukkal élve – gazdasági bevándorlótól kapta a hamis pénzt?

A már beváltott hamis pénzből mennyi jutott a Fidesz pártkasszájába?

Még milyen kapcsolatai vannak a Fidesznek a moldáv alvilági körökkel?

A Fidesz nem teheti meg a mai eset után, hogy Veress Áronra hárít mindent, és elbújik a kérdések elől. Senki nem hiheti, hogy a Fidesz vezetése semmit nem tudott erről az ügyről – hangsúlyozta Beke Károly.

Mint ismeretes, szerdán kiderült, hogy több mint 9 millió forintnyi hamis eurót találtak Veress Áronnál, a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnökénél, akit már le is tartóztattak.