Vészhelyzet van Magyarországon

Miközben valódi vészhelyzet van Magyarországon, a kormány azokat sértegeti, akiknek a munkáján hazánk jövője múlik – jelentette ki Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Nem "krétakártyára", hanem több pénzre és autonómiára van szüksége az oktatásnak. Valódi tárgyalást szerettek volna az érintettek, ahol kimondták volna, hogy rendszerszintű változásra van szükség az elmúlt négy év kormányzati politikájával szemben – fogalmazott az MSZP elnöke.

Fontos, hogy minél több szülő, pedagógus és diák menjen el a szombati tüntetésre, hiszen ott az ország és gyermekeink jövőjéről lesz szó. Éppen ezért az MSZP támogatja a demonstrációt, és arra biztatja szimpatizánsait, hogy vegyenek részt rajta.

Tóbiás József szerint az egészségügy az összeomlás szélén áll, és tisztelet jár azoknak, akik egzisztenciájukat kockáztatva fogalmazták meg, hogy az elmúlt években történt 400 milliárdos elvonás alapjaiban veszélyezteti a kórházak, rendelők működését. Ezt a pénzt vissza kell tenni oda, ahonnan ellopták, mert ha nem, akkor a méltatlan körülmények és a megalázó fizetések miatt még több lesz a pályaelhagyó – tette hozzá.

A közszféra átalakításával kapcsolatban az MSZP elnöke azt követelte, hogy a kormány először saját magán kezdje a leépítést. Több száz államtitkártól, kormánybiztostól és politikai tanácsadótól kellene megválni, hiszen kormányzás sincs Magyarországon.

Tóbiás József kifejtette: világossá vált, hogy a közszféra átalakítása nem célja a kormánynak, viszont félelemben akar tartani több százezer dolgozót, hogy közvetlen irányítás alá vonja az államigazgatás rendszerét, miközben az érintetteknek szakmai biztonságra és szuverenitásra lenne szükségük.

Az MSZP közleménye

2019-07-26 16:03

Kapcsolódó párttagok