MTI/mszp.hu | Belföld | vagyonnyilatkozat
2017. január 16. 13:13

Veszítse el a mandátumát, aki valótlanságot állít a vagyonnyilatkozatában!

Ha az MSZP javaslatát elfogadnák, kisangyalként dolgozna minden képviselő a vagyonnyilatkozatán.

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő azt követően nyilatkozott így, hogy a hétfői ötpárti egyeztetésen az Országgyűlés ellenzéki frakciói mind szükségesnek tartották a politikusi vagyonnyilatkozat-tételi rend megváltoztatását, a Fidesz azonban úgy látja: a magyar rendszer az egyik legszigorúbb Európában, amelynek megváltoztatására az ellenzékiek nem tettek le jó javaslatot.

A politikus úgy vélekedett, hogy a kormányzó párt a találkozón világossá tette: érdekelt a korrupt rendszer fenntartásában. Mint mondta, a minden párt szempontjából közös nemzeti ügynek tűnő kérdésben olyan antikorrupciós javaslatot kell letenni az asztalra, amely a következő parlamentnek jó alap lehet.  


Harangozó felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP decemberben már benyújtott egy korrupcióellenes törvénycsomag-tervezetet, amelyben a vagyonnyilatkozat-tétel is szerepelt. Az abban foglaltak szerint pedig a személyi kör szélesebb lenne, és megváltozna az adatközlés módja is: a közhiteles nyilvántartásokból kerülnének az adatok a vagyonnyilatkozatokba, ezzel elkerülve mindenféle mellébeszélést.


A javaslat alapján az a képviselő, aki ténylegesen valótlan adattartalmú vagyonnyilatkozatot ad le, és ezt az Országgyűlés kimondja, az elveszítené országgyűlési képviselői mandátumát – ismertette a lehetséges szankciót Harangozó Tamás, hozzátéve, hogy december vége és január vége között olyan szorgalmasan, angyali módon vagyonnyilatkozatot kitöltő képviselőket még soha senki nem látott, mintha ezt a javaslatot elfogadnák.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok