Belföld, Külföld | Kaisa Penny ECOSY
2011. július 01. 21:03

Vigyázunk rád magyar demokrácia!

A magyar demokrácia elmúlt két évtizedében hazánk fejlődő, európai nemzetté vált. Miközben bekapcsolódtunk a nyugati világ vérkeringésébe, az Antall-kormány, majd az azt követő baloldali, szociáldemokrata kormányok felépítették és óvták hazánk szabadságát és függetlenségét.

A rendszerváltás óta eltelt években, a demokrácia és a jogállam falának lebontása közben kizárólag az Orbán Viktor vezette populista Fidesz-kormányok nyilvánították ki tetteikkel: nem tetszik nekik a szabadság. Európai konzervatív családjukhoz hasonlóan, letették voksukat az autokrácia kiépítése mellett. A drámai folyamat tetőzését a második konzervatív Orbán-kormány hozta el. Nem tudjuk, mit terveznek még, de azt tudjuk, a Magyar Köztársaság Európához hasonlóan rossz kezekben van.

Hamarosan megkezdődik a magyar médiatörvény végrehajtása, amellyel arcpirító módon megvárták a soros magyar elnökség végét. A populista Orbán-kormány a szocialista kormányok szolidáris és szociálisan érzékeny politikáját a társadalom sanyargatásával váltja fel. Vegzálja a nyugdíjasokat, elveszi a rendvédelmi dolgozók és mások szerzett jogait, bábokat ültet az Alkotmánybíróságba, leépíti egyetemeinket, lerombolja hazánk jövőképét. Fiatalokét, idősekét, dolgozókét és diákokét egyaránt.

Mi, európai baloldali fiatalok biztosítjuk a magyar állampolgárokat, hogy nem vesszük le szemünket a Magyar Köztársaság megsemmisítésén dolgozó erőkről. Vigyázni fogunk a Magyar Köztársaság demokratikus vívmányaira, óvjuk az ellobbanni készülő gyertyalángot, fiatal szabadságunkat.

Vigyázunk Rád, demokrácia! Vigyázunk Rád, Magyar Köztársaság!