Gazdaság | recesszió megszorítás
2011. szeptember 29. 16:28

Visszaesést eredményez a kormány gazdaságpolitikája

Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának tagja közölte: nagy különbség van az eddigi kormányok megszorításai, és a jelenlegiek okai között. Elmondása szerint korábban erre a külső körülmények kényszerítették az ország vezetőit, és a megszorítások célja a gazdasági növekedés beindítása volt, jelenleg azonban semmilyen külső ok nem készteti erre a kabinetet, "egyedül saját elhibázott gazdasági döntései".

Burány Sándor azt mondta: az előrejelzések szerint ez a politika nem növekedést, hanem recessziót idéz elő a magyar gazdaságban. Magyarországon 8 százalékkal estek vissza a vállalkozások beruházásai "a brutális adóemelésnek köszönhetően", miközben a környező országokban 4-8 százalékos bővülés tapasztalható ezen a téren - tette hozzá.

A politikus figyelemre méltónak tartotta azt is, hogy az Európai Bizottság "rendre utasította" Magyarországot az egyik válságadóval kapcsolatban annak jogellenes volta miatt, és arra kötelezte a kormányt, hogy szüntesse be a távközlési cégeket terhelő nyereségalapú adót.