Vizsgálódás a nemzeti konzultáció ügyében

Ezt Nyakó István, a párt országgyűlési képviselője jelentette be, aki Harangozó Tamás képviselőtársával látogatott el a Közigazgatási és Elektroniukus Közszolgáltatások Központi Hivatalának telephelyére. Mint mondta, úgy tudják, a Nyilvánosság Klub képviselőinek nem biztosította a civil kontroll lehetőségét a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, amikor betekintést kértek a konzultációs kérdőívek feldolgozásának folyamatába.

Nyakó István megemlítette, mivel a vita a hivatal és a civil szervezet között azóta is fennáll, a párt képviselői úgy döntöttek, maguk tájékozódnak a hivatalnál. Szólt arról, hogy a hivatal vezetőségétől kértek dokumentumokat, s a szükséges okiratokat reményeik szerint hamarosan megkapják.
 

Kitért arra, hogy a kormányhoz is intéznek kérdéseket az ügyben, tudakolják többek között, hogy a nemzeti konzultációs kérdőívek ügyiratnak számítanak-e, iktatták-e azokat, számszerűségüket mennyire lehet bizonyítani, kutathatók lesznek-e ezek az iratok vagy a későbbiekben megsemmisítik azokat.
 
Közlése szerint akkor is, ha mindent rendben találnak, és akkor is, ha visszásságokra bukkannak, kiállnak a nyilvánosság elé a vizsgálódás eredményeivel. A vizsgálat kapcsán felveszik a kapcsolatot a Nyilvánosság Klubbal - tette hozzá.