MTI/mszp.hu | Belföld | korrupció Mengyi Roland Voldemort
2016. augusztus 24. 16:11

Voldemort még fideszes

Várjuk a választ Orbán Viktortól, hogy meddig akar még "falazni" Mengyi Rolandnak és meddig tűri meg őt a Fideszben.
Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja szerdán, a Fidesz budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy vélte: amennyiben a kormányfő tudta, mit követ el a fideszes országgyűlési képviselő, akkor ő is bűnös. Ha nem tudta, akkor meg "sima balek", hogy a háta mögött ilyet meg tudtak csinálni az emberei egy olyan rendszerben, ahol az ő tudta nélkül egy szalmaszálat se lehet megmozdítani - tette hozzá.
 
A politikusa szerint Mengyi Roland ügye "ezer szállal" kötődik a Fideszhez, hiszen Mengyi nem csak országgyűlési képviselője a kormánypártnak, de választókerületi elnök is, valamint a gazdasági bizottság gazdaságfejlesztési és versenyképességi albizottságának elnöke. Hozzátette: az ügyben érintett hatóságokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt és a Legfőbb Ügyészséget pedig egy-egy volt fideszes képviselő, Tállai András, illetve Polt Péter vezeti. 
 
Arra szólította fel a kormánypárti képviselőket, hogy "ne merészeljenek falazni társuknak", "eszükbe ne jusson, nem kiadni" Mengyi Roland mentelmi jogát.