MTI/mszp.hu | Belföld | tolvajkormány
2017. május 15. 15:23

Vonják felelősségre gyerekek pénzét elsikkasztó "fideszes tanárt"!

Követeljük, hogy azonnali hatállyal menesszék és vonják felelősségre azt tanárt, aki egy V. kerületi iskolában elsikkasztotta a gyereket támogató alapítvány pénzét - mondta Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján.
"A Fidesz a tolvajok pártja, lopnak fent és lopnak lent is, lopnak bárkitől" - fogalmazott a politikus. Közlése szerint a Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumban sikkasztotta el a gyerekek pénzét egy tanár, aki a Fidesz-KDNP delegáltjaként az V. kerületi önkormányzat jogi bizottságának tagja.
 
Úgy fogalmazott: a "fideszes tanár", K. András, körülbelül hárommillió forintot lopott el a gyerekektől.
 
Szerinte az ügyben az az igazán szörnyű, hogy még a "fideszes tolvajt" védték, és a tanárokkal titoktartási nyilatkozatot írattak alá, amikor pedig a sajtó mégis megtudta a történteket, akkor az iskola igazgatója csak annyit közölt, az érintett tanár már visszafizette a pénzt. 
 
"Vagyis a Fideszben a nagy tolvajok védik a kis tolvajokat" - mondta a képviselő, aki szerint a "legsötétebb ötvenes éveket idézi", ami egy-egy önkormányzatban és az iskolákban zajlik.
 
Közölte: az MSZP azt követeli, hogy az érintett tanárt azonnal menesszék az iskolából és az önkormányzati bizottságból is, valamint vonják felelősségre az ügyben. Hangsúlyozta: 2018-ban, az MSZP kormányra kerülése után minden ilyen ügyben eljárást indítanak.