Belföld | Wittner mandátum
2011. március 25. 15:20

Wittner Mária mondjon le mandátumáról!

Mesterházy Attila pénteken sajtótájékoztatón felidézte, hogy a fideszes képviselő előző nap a parlamentben hóhérnak nevezte Horn Gyulát, majd úgy fogalmazott a volt kormányfőről: "már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni."

"Ezek a mondatok minden emberi érzést nélkülöznek, ez a gyűlölet hangja" - jelentette ki a pártelnök. Hozzátette: azóta várják Wittner Mária és a Fidesz-frakció bocsánatkérését is, hiszen a hozzászólást - a jegyzőkönyv tanúsága szerint - a kormánypárti padsorokból megtapsolták.

Mivel a bocsánatkérés nem történt meg, az MSZP arra szólítja fel a fideszes politikust, hogy vállalja szavaiért a felelősséget, mondjon le parlamenti mandátumáról és távozzon a közéletből. Mesterházy Attila azt is mondta: különösen tragikus, hogy egy olyan politikus beszél így, aki maga is szembenézett a halállal, ráadásul egy olyan emberről, aki nem tudja magát megvédeni.

A kérdésre, hogy az MSZP fontolgat-e bármilyen tiltakozást - akár demonstrációt, akár internetes akciót - arra az esetre, ha Wittner Mária nem mond le, a pártelnök úgy válaszolt: egyelőre várják a fideszes politikus visszavonulását. Hozzátette: azt kérte a Facebookon, hogy akiket felháborítanak a fideszes politikus szavai, ott "úgymond lájkolják a Horn Gyuláról szóló oldalt". Arra a felvetésre, hogy a Fidesz képviselőcsoportja Wittner Mária szavait úgy értékelte, "a múlt nagy vitái még mindig itt vannak közöttünk", az MSZP elnöke azt mondta: ez nem ad felmentést a kormánypárti politikusnak, aki "egy másik ember halálát kívánta".